Kinesio Taping Bucuresti

Informatie medicala redactata si revizuita de dr. Ana Maria Florescu, fiziokinetoterapeut

Kinesio-taping (sau benzile kinesio) este o tehnica de fizioterapie noua in Romania, dar brevetata cu 25 de ani in urma de catre dr Kase Kenzo din Japonia. A inceput prin a fi folosita doar in competitiile de sport, ulterior ele intrand si in atentia medicilor de recuperare si a specialistilor fizioterapeuti, pentru patologia larga.


Aplicarea benzilor kinesiologice prin kinesio taping
Efectele benefice ale terapiei prin kinesio-taping
Indicatii pentru kinesio-tape
Aplicatii speciale kinesio-taping


Aplicarea benzilor kinesiologice prin kinesio taping


kinesio taping

Benzile kinesio sunt confectionate din bumbac 100%, fara latex, sunt elastice si se lipesc pe piele ca un leucoplast. Se aplica pe pielea curata, tinand cont de dispozitia fibrelor musculare si a vaselor de sange si limfatice, ca si de caracteristicile articulare. Cheia aplicatiilor benzilor este EVALUAREA PACIENTULUI care trebuie facuta de un specialist care va decide modelul, forma, culoarea aplicatiei, ca si tehnica ce trebuie urmata.


Efectele benefice ale terapiei prin kinesio-taping

Efectul aplicatiei benzilor este de a crea imediat sub piele o pelicula de vid ce stimuleaza circulatia sangelui si drenajul limfatic. La nivelul pielii, benzile lipite stimuleaza proprioceptorii, celule sau grupuri de celule sensibile la miscare, presiune sau întindere, care trimit semnale creierului contribuind la coordonarea activitatii musculare si la mentinerea echilibrului si pozitiei corpului. Toate acestea confera aplicatiei urmatoarele roluri terapeutice:


scaderea durerii
scaderea gradului de contractura musculara sau cresterea tonusului pe musculatura slaba
cresterea stabilitatii articulare
cresterea gradului de mobilitate si (contribuie la) mentinerea efectului obtinut prin alte terapii fizicale (ex: kinetoterapie)
stimularea circulatiei, care determina o mai buna oxigenare a tesuturilor si drenajul limfatic, care ajuta la eliminarea edemelor
cresterea inervatiei pe zonele cu tulburari nervoase
favorizarea vindecarii cicatricilor si imbunatatirea aspectului, chiar si in cazul cicatricilor cheloide
modificarea posturii patologice din boli neurologice, dupa accident vascular cerebral, imbunatatind calitatea vietii celor afectati
reechilibrarea posturii in tulburarile de statica vertebrala - scolioze, cifoza, hiperlordoza
ajuta competitivitatea in sport

Indicatii pentru kinesio-tape

Ca urmare a acestor efecte, kinesio-tapingul este recomandat in multe afectiuni reumatice, posttraumatice, postoperatorii sau neurologice, cum ar fi: artrite, artroze, tendinite, periatrita scapula-humerala, bursite, sinovite, scolioza, cifoza, hiperlordoza, lombalgie, lombosciatica, hernie de disc, spondiloza, sechele de entorsa, luxatie, fractura, sechele de rupturi ligament incrucisat anterior (LIA), sau ligament colateral intern/extern, contracturi musculare, torticolos, intinderi si chiar rupturi musculare (ex: ruptura de tendon achilean), staza venoasa cu edeme ale membrelor inferioare, ameteli, dureri de cap, drenaj dupa operatii pe ganglionii limfatici (ex: mastectomii, etc.), constipatie, sforait, afectiuni ale articulatiei temporo-mandibulare, etc.



Aplicatii speciale ale kinesio-tape


kinesio taping

PEDIATRIE

Aplicatia de kinesio-tape este una din putinele ajutoare ale terapiei manuale in tratamentul de recuperare in patologia copilului. Se practica de multa vreme si are o eficienta demonstrata in: tulburari de statica vertebrala (scolioza, cifoza, etc), in torticolis, in afectiuni neurologice (paraplegie, hemiplegie, tetraplegie) , in sechele posttaumatice (fractura, entorsa, luxatie), in cresterea tonusului muscular, in posturi patologice (genu varum, genu valgul, picior plat, picior valg sau var, etc.)


ESTETICA CORPORALA

Prin stimularea circulatiei, a drenajului limfatic si contractia musculaturii superficiale, kinesio-taping-ul contribuie la intensificarea metablismului si eliminarea mai rapida a grasimilor, avand un efect anticelulitic favorizand slabirea. Cu benzile aplicate pe zonele care ne intereseaza, mentinute 4-5 zile, organismul lucreaza permanent in favoarea noastra si impotriva celulitei ;). In cateva zile se pot observa scaderi vizibile ale circumferitei picioarelor si abdomenului. In asociere de dieta si sport obtinem un efect uimitor. Kinesio-taping-ul in asociere cu folosirea ultrasunetelor contribuie si la combaterea vergeturilor, prin efectul sau de stimulare a circulatiei.


GRAVIDE

Cand sarcina avanseaza incepe sa creeze discomfort datorita greutatii si stazei venoase. Picioarele umflate si durerea de spate sunt resimtite de majoritatea gravidelor. Avem solutia pentru aceasta problema. Benzile va vor ajuta sa carati “greutatea” frumoasa pe care o detineti si sa purtati aceeasi pantofi ca inainte de sarcina!


MASTECTOMIA

Orice operatie de extirpare a ganglionilor limfatici creeaza o situatie patologica particulara avand ca urmare aparitia edemelor membrelor sau altor zone afectate. Benzile asociate cu masaj manual de drenaj limfatic, pot reda corpului dumneavoastra aspectul normal.


CONCLUZII

Kinesio-taping-ul este metoda care ne ajuta in rezolvarea eficienta si mai rapida a cazurilor pe care le intalnim. Ea potenteaza si pastreaza efectul celorlate forme de fizioterapie cu care recomandam sa se asocieze (kinetoterapie, electroterapie, ultrasunet, etc).

Veti fi surprinsi, cunoscand aceste lucruri, sa remarcati mult mai des de acum prezenta benzilor kinesio in marile competitii de sport (fotbal, tenis, polo, gimnastica, arte martiale, etc. - au fost prezente si la Olimpiada) ca si in show-uri ce necesita efort fizic (emisiunea “Dansez pentru tine”).






  Vreau sa ma programez

Echipa Medicala

Ana Maria Florescu - fiziolife.ro

fiziokinetoterapeut

Elena Ispas - fiziolife.ro

fiziokinetoterapeut

georgiana stama - fiziolife.ro

fiziokinetoterapeut

david - fiziolife.ro

fiziokinetoterapeut

Eugen - fiziolife.ro

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

Cosmin Minoiu Fiziolife Medica

fiziokinetoterapeut

adrian iliescu Fiziolife Medica

fiziokinetoterapeut

kinesio taping
Exercitii pentru umar acasa
Durerile de spate la adulti
Osteoporoza


Informatii Utile

Termeni si conditii
Protectia datelor
Politica de confidentialitate
Politica de cookies
Sitemap

Copyright Fiziolife Medica. Toate drepturile rezervate.
ssus