Pregatire ski
 

Pregateste-te pentru ski!

Pregatire ski

Se apropie iarna, si o data cu ea, sporturile specifice acestui sezon.

Skiul este un sport de anduranta, pentru care e nevoie de o buna rezistenta la efortul de tip aerob (combustibilul folosit pentru sustinerea efortului este oxigenul), dar si de o musculatura intarita.

Va recomandam sa incepeti pregatirea fizica cu cel putin o luna înainte, cu 2-3 sedinte pe saptamana in care se combina efortul pentru marirea capacitatii cardiorespiratorii cu tonifierea musculaturii, in special a zonelor care vor fi intens solicitate: coapse si fesieri. Importanta in pregatire este si coloana vertebrala, obiectiv implinit prin kinetoterapie intarindu-se astfel centura paravertebrala si abdomenul, care ajuta la sustinerea coloanei lombare.


Daca va stiti cu afectiuni la nivelul gleznelor, genunchilor, soldurilor sau la nivelul coloanei vertebrale atunci va sfatuim sa faceti si anumite proceduri de fizioterapie care va vor ajuta la scaderea inflamatiei, a durerii si a contracturilor din aceste zone afectate.


Grupele musculare cele mai solicitate in timpul schiatului sunt fesierii ischiogambierii si cvadricepsul, prin urmare sedintele de kinetoterapie au rolul de a intari si pregati in principal aceste zone.


                 

Ca un ajutor suplimentar in kinetoterapie benzile kinesio sustin foarte bine articulatiile,cresc mobilitatea,stabilitatea,circulatia sangvina si tonusul muscular.

Intreg acest tratament este completat de masajul terapeutic, care are rolul de a relaxa zonele cu contracturi musculare, de a intensifica circulatia si de a mentine o stare de bine generala.


Enache Alexandra-Gabriela,
Ispas Elena,
Pintoiu Ana-Maria,

kinetoterapeuti Fiziolife Medica


Taguri: pregatire ski, tratament cu laser, ultrasunet, terapia cu gheata, crioterapie, galvanizare, tratament durere, tratament contractura, tratament in hernia de disc, tratament gonartroza, tratament lombalgie, durerea de spate, amorteala pe picior, tratament pareze, recuperare accident vascular, tratament anticelulita, electroterapie, electrostimulare, terapia cu magnet
 
Fizioterapie
 

Fizioterapia in afectiunile genunchiului dr. Ana Maria Florescu

Durerile de spate la adulti
dr. Ana Maria Florescu

Osteoporoza
dr. Ana Maria Florescu

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
Copyright Fiziolife Medica. Toate drepturile rezervate.
 
 
sus