Kinetoterapie si Fizioterapie bebelusi si copii

Informatie medicala redactata si revizuita de dr. Ana Maria Florescu, fiziokinetoterapeut

Kinetoterapie si fizioterapie pentru copii

Programe pentru mici sau mai mari, cu care ii ajutam sa fie ceea ce iubesc mai mult:
COPII SANATOSI, VESELI SI ACTIVI,
prin joc, miscare si terapie specifica lor

fiziolife baby

Am introdus in activitatea noastra kinetoterapie si fizioterapie pediatrica, in conditii deosebite, pentru ca si cei mai mici sa beneficieze de serviciile si experienta echipei Fiziolife Medica!

Cu tehnicile de kinetoterapie specifica fiecarei varste si programele aparatelor ultra-moderne de fizioterapie venim in ajutorul copiilor de toate varstele, de la 1zi la 18 ani pentru: combaterea durerii, reeducarea posturii, reeducarea mersului, imbunatatirea echilibrului si coordonarii, imbunatatirea respiratiei, recuperare si evitarea viitoarelor complicatii in afectiuni variate cu care se pot confrunta.

Terapii de recuperare pentru copii, impreuna cu parintii!
Cand se recomanda la copii kinetoterapia si fizioterapia
Exemple de afectiuni pentru care se recomanda kinetoterapia ca metoda de tratament
Gimnastica pentru bebelusi
Obezitatea la copii – programe de kinetoterapie asociate dietei
Programe de recuperare pentru copii sportivi de performanta
Evaluarea pe varste a dezvoltarii, posturii si mersului
Ce utilizam in kinetoterapia si fizioterapia dedicate copiilor
Cum procedati
Pretul sedintelor de fizioterapie pediatrica la Fiziolife Medica

Terapii de recuperare pentru copii, impreuna cu parintii!

In cadrul recuperarii pediatrice, la cabinet lucram cu copiii si cu parintii, iar rezultatele sunt excelente! Constant, ne consultam pentru micul pacient cu medicul de familie, pediatrul si medicul de recuperare medicala.

 • Fizioterapeutul pediatru, absolvent al Facultatii de profil, Masterului si multor cursuri postuniversitare, cu experienta indelungata, pune in practica programe de recuperare pentru copiii cu varste intre 0 si 18 ani
 • Terapiile sunt individualizate si implica mobilizare, stretching, exercitii de kinetoterapie specifica, masaj, kinesiotaping, educatia posturii, fizioterapie.

Si cum copiii nu sunt niste adulti mai mici si nu reactioneaza la fel cu ei, venim cu empatie, spirit pozitiv si incurajare, astfel ca ei sa evolueze prin joc si miscare adaptata varstei.

Cand se recomanda la copii kinetoterapia si fizioterapia

Kinetoterapia pediatrica poate fi aplicata inca de la varsta de bebelus si tine cont de gradul de dezvoltare musculara si nervoasa a fiecarui copil.

In functie de scopul urmarit, sedintele pot fi:

 • Profilactice - exercitiile speciale de kinetoterapie insotite de tehnici de masaj si kinesiotaping, ce urmaresc:
  • - dezvoltarea echilibrului, a perceptiei propriului corp
  • - cresterea agilitatii si coordonarii
  • - educarea posturala si a mersului
  • - imbunatatirea flexibilitatii si cresterea fortei musculare
  • - imbunatatirea respiratiei.
 • Terapeutice - programele de recuperare pentru copii ce pot incepe inca din primele luni de viata. Imbinand kinetoterapia, masajul, kinesiotaping-ul, fizioterapia, acestea se adreseaza unei varietati de afectiuni, pe categorii de varsta si dezvoltare.

Exemple de afectiuni pentru care se recomanda kinetoterapia ca metoda de tratament:

 • Afectiuni congenitale
  • - Toate tipurile de picior stramb congenital (picior talus valgus, metatarsus varus, metatarsus adductus, varus equin, picior scobit etc)
  • - Afectiuni ale articulatiei soldului (displazii de sold, coxa antetorsa, coxa vara, coxa valga, deformari de bazin, etc).
  • - Torticolis congenital si postural
  • - Plagiocefalii
  • - Paralizia obstetricală a plexului brahial
  • - Spina bifida
  • - Deformari ale cutiei toracice
  • - Sindrom Down
  • - Pareze, hemiplegii, paraplegii, monoplegii
  • - Hiperlaxitate ligamentara
 • Afectiuni dobandite
  • - Deviatii posturale ale coloanei vertebrale (scolioza, cifoza “de telefon”, etc)
  • - Miopatii
 • Patologie post-traumatrica
  • - entorse
  • - luxatii
  • - Post-fractura si imobilizare gipsata

Gimnastica pentru bebelusi

Inca din primele zile de viata, micutul sanatos poate beneficia de gimnastica de intretinere si masaj. Bebelusul se va simti minunat si apar foarte repede efecte pozitive in dezvoltare, in capatarea reflexelor si miscarilor normale, a tonusului muscular si imbunatatirea starii generale.

Fizioterapeutii nostri insa fac mai mult de atat. Pentru bebelusul ce prezinta o afectiune congenitala sau dobandita, avem protocoale bine stabilite ce se adapteaza nevoilor si caracteristicilor lui.

Obezitatea la copii – programe de kinetoterapie asociate dietei

Obezitatea la copil este o tema pe care o abordam cu grija si intelegere, printr-o comunicare atenta ce poate schimba pozitiv stilul de viata al copilului dar si al parintilor.

 • Specialistul fizioterapeut pediatru are in vedere si istoricul familial de obezitate, bolile prezente in familie (diabet, afectiuni cardiace), precum si obiceiurile de alimentatie ale copilului, gradul de activitate fizica si starea generala de sanatate;
 • Kinetoterapia se alatura dietei recomandate de pediatru si nutritionist. Se poate interveni si pentru corectarea unor afectiuni instalate ca urmare a surplusului ponderal – genu valg, scolioza, cifoza, picior plat, etc;
 • Copiii cu varste intre 5-15 ani ar trebui sa faca cel putin 60 de minute de activitate fizica pe zi – care sa varieze de la grad moderat la grad inalt de efort. Orice depasire a acestei “limite” de 60 de minute aduce beneficii suplimentare pentru copil si sanatatea lui.

Programe de recuperare pentru copii sportivi de performanta

Copiii fac cu mare entuziasm sport, dar uneori se pot accidenta, mai usoar sau mai grav. Entorse, intinderi musculare, dureri, fracturi, luxatii, afectari legate de ritmul de crestere (boala Osgood Schlatter) pot aparea oricand, chiar cu supravegherea cea mai buna.

Evaluam problema si oferim un plan de tratament care functioneaza astfel incat si familia sa poata contribui, iar cei mici sa fie incurajati permanent sa revina fara sechele, cat mai repede, la ceea ce iubesc - la sport!

Evaluarea pe varste a dezvoltarii, posturii si mersului

Fiecare parinte trece prin perioade de intrebari: “Oare copilul meu e dezvoltat normal pentru varsta lui?”, “Pare ca se misca mai incet fata de colegii lui de joaca… Ii scapa lucrurile si se cam impiedica, sa ma ingrijorez?”.

Va putem ajuta cu evaluarea in amanunt a dezvoltarii osteo-neuro-musculare a copilului. Sedinta porneste de la aprecierea posturii intregului corp, a segmentelor, mobilitatii, tonusului, reflexelor, pozitia bazinului, a genunchilor (valg sau var), piciorul (plat, cavus, valgus), observarea coloanei vertebrale (cifoza, lordoza, scolioza), forta musculara, coordonare, echilibru, dezvoltare neuro-motorie.

Aici intervine rolul important al specialistui fizioterapeut din cabinetul Fiziolife Medica, orice aspect anormal se recomanda apoi a fi corectat cat de repede posibil, incepand chiar din perioada de bebelus sau copil mic, pentru ca defectele sa nu devina obisnuinta si sa se amplifice odata cu cresterea.

Ce utilizam in kinetoterapia si fizioterapia dedicate copiilor

 • Kinetoterapia pentru copii:
  • - Pentru cei mici, exercitiile speciale Fiziolife Baby sunt mereu adaptate, asociate cu joc si atmosfera optimista si dau rezultate foarte bune!
  • - Folosim posturari, tractiuni, stretching, mobilizari pasive si active, stimulare senzoriala, reeducare proprioceptiva (Bobath, Kabath), tehnici pentru coloana vertebrala (Schroth, Sohier), dar si kinesiotaping, kinetoterapie respiratorie, exercitii prin joc.
 • Electroterapia pentru copii:
  • - Tratam prin intermediul diferitelor forme de curent electric cu ajutorul aparatelor ultra-moderne din dotarea cabinetului Fiziolife Medica. De exemplu, stimularea musculaturii scheletice cu tonus scazut duce la contractii musculare puternice ce ajuta in timp la recuperarea functiei pierdute.
  • - Se poate aplica in afectiuni tip picior tal-valg, genu valg, genu recurvatum, coxa antetorsa, subluxatie scapulo-humerala, hipotrofii, atrofii, paralizii cerebrale, torticolis, scolioza, mialgii, tendinite, bursite, afectiuni reumatice, tratarea entorselor, luxatiilor, intinderilor musculare, combaterea efectelor imobilizarii prelungite, paralizia obstertricala de plex brachial, etc

Cum procedati

 1. Ne sunati la 0755019878 sau ne trimiteti un mail pe adresa info@fiziolife.ro iar noi va sunam si stabilim impreunqa prima sedinta de evaluare.
 2. Veniti la cabinetul din Bucuresti, bd. Unirii,nr 17, sect 3, cladirea Zepter
 3. Specialistul nostru experimentat, dr Cristian Dumitrache va face o evaluare completa si va stabili impreuna cu dvs planul terapeutic personalizat cu obiective pe termen lung si scurt si va comunica toate acestea fizioterapeutilor cu care copilul dvs va lucra.
 4. Fiecare sedinta se va adapta nevoilor micului pacient iar fizioterapeutii nostri, ce formeaza echipa coordonata de dr Dumitrache, vor gasi cele mai bune variante de a atinge obiectivele propuse.

Pretul sedintelor de fizioterapie pediatrica la Fiziolife Medica sunt:

Evaluarea initiala 200 lei
Analiza posturala200 lei
Analiza mersului200 lei
Sedinta kinetoterapie pediatrica100 lei
Sedinta kinetoterapie nou-nascut (0-1an) 150 lei
Sedinta laser30 lei
Sedinta electroterapie25 lei
Sedinta masaj terapeutic100 lei
Aplicatie kinesio-taping50 lei

Va asteptam cu drag sa va programati copilul la sedinta de evaluare generala sau in vederea unui tratament. Va fi rasfatat si ingrijit de cele mai bune, calde, vesele si experimentate maini!


Vreau sa ma programez

  Vreau sa ma programez

Echipa Medicala

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

Fizioterapie
Exercitii pentru umar acasa
Durerile de spate la adulti
Osteoporoza


Informatii Utile

Termeni si conditii
Protectia datelor
Politica de confidentialitate
Politica de cookies

Copyright Fiziolife Medica. Toate drepturile rezervate.
ssus