KINETOTERAPIE ONLINE

Informatie medicala redactata si revizuita de dr. Ana Maria Florescu, fiziokinetoterapeut

Viata noastra se schimba si felul in care privim lucrurile trebuie sa se adapteze la conditiile noi!

Bineinteles, suntem obisnuiti sa relationam cu medicii, terapeutii, cei care ne asigura ingrijiri de sanatate direct, fata in fata. Numai ca uneori, iata, suntem fortati de diferite imprejurari sa gasim alte solutii.

Corona ne-a oferit oportunitatea sa incercam ceva NOU, dincolo de zona de confort, a voastra si a noastra, dar foarte util.

Programeaza-te la kinetoterapie online

terapie online

Da, “Timpurile se schimba si noi ne schimbam odata cu ele”, spunea Ovidius, iar Einstein, la randul lui sustinea: “Daca dorim sa continuam a trai pe aceasta planeta, este nevoie de o schimbare de atitudine.”

Fizioterapia / Kinetoterapia / Terapia online este metoda viitorului

Pentru multe tari nu e o noutate, iar noi am invatat de la cei mai buni in acest moment, in Europa – elvetienii. La ei, terapia online, din diferite motive s-a instaurat de cativa ani si o gasesc eficienta si potrivita mai ales cand apar impedimente ce nu-i lasa sa ajunga personal la clinici.

Stii deja ca...

Fizioterapia clasica se referea la masaj si manipulare articulara. Cu timpul insa s-a observat ca aceste tehnici, deloc de neglijat, nu sunt suficiente. Ele au efecte rapide, de scurta durata, asadar, pe termen lung s-au dovedit insa a nu fi indeajuns de eficiente. E adevarat ca varianta optima de tratament fizioterapeutic este combinatia mai multor tehnici personalizate in functie de patologie, de simptome, de caracteristicile pacientului, sex, varsta, starea de sanatate in general, etc.

Dar...

Studiile au aratat ca una din tehnicile cu adevarat eficiente pe termen lung in domeniul nostru este kinetoterapia (terapia prin miscare) – exercitii si miscare adecvate si personalizate.

Kinetoterapia presupune prezenta unui terapeut care:

Realizeaza o anamneza (un interviu) din care sa reiasa detaliile personale legate de factori generali dar si cei speciali ai afectiunii. Adica sa te intrebe unde doare, cum doare, ce articulatii sunt afectate, cum si cand a aparut problema, care a fost evolutia ei, etc;
Apoi, in functie de rezultatele analizei acestor date pe care le-ai oferit, fizioterapeutul stabileste un plan de bataie. Pune la punct etapele pe care trebuie sa le parcurgi, obiectivele pentru fiecare etapa si ce exercitii duc la atingerea fiecaruia dintre aceste obiective;
Pasul urmator este sa te invete cum se fac corect aceste exercitii, de multe ori chiar prin model personal, adica sa execute chiar el miscarea pe care tu sa o intelegi cat mai bine.

Astfel, fizioterapeutul iti explica fiecare detaliu, cum si de ce exercitiul asta te va ajuta.

Cand din varii motive (vezi “prietena” Corona si starea de urgenta!) nu poti ajunge la clinica, trebuie sa apelezi la Kinetoterapia online.


8 MOTIVE SA ALEGI KINETOTERAPIA ONLINE


1. Nu poti ajunge la clinica

Avantajul este ca poti sta acasa/ la birou. In mod normal, scutesti timpul petrecut in trafic, esti in confortul casei tale, cu temperatura si mediu familiare. In plus, nu dureaza mult sa stabilesti o programare pentru ca suntem o echipa mare si suntem disponibili oricand.

Lucram si in afara orelor programului obisnuit, adica in intervalul: 7.00 - 22.00.

2. Tratamentul este personalizat si se muleaza perfect pe nevoile tale

Sedinta online este o sedinta tip video-conferinta, similara la acest capitol cu sedinta fata in fata (e adevarat, fara partea tactila!). Tu ai diagnosticul de la medic. Fizioterapeutul analizeaza toate simptomele pe care le ai, istoricul afectiunii, de cand a inceput, cum a evoluat, daca doare, cand si cum doare, etc. El asculta, intelege, intreaba, face conexiunile necesare si te ajuta.

Prima sedinta presupune:

evaluarea initiala completa
anamneza
sfaturi adecvate legate de postura, de activitatile cotidiene
sfaturi imediate legate de reducerea durerii
trimiterea de materiale educationale
stabilirea programului initial de exerciii la domiciliu, plus tema pentru acasa.

In eventualitatea ca pe parcurs va fi nevoie de ceva mai complex, pastram un modul de exercitii de baza care sa te ajute pana cand poti veni sa te vedem la clinica.

Avantajul tratamentului condus online este ca apoi, dupa sedinta, ori de cate ori ai intrebari sau nelamuriri poti trimite un mesaj si nu este nevoie sa astepti sedinta urmatoare. Terapeutul iti va raspunde cat poate de repede.

3. Este mai ieftin

Sedinta de kinetoterapie online este mai ieftina decat cea din clinica nu pentru ca are o calitate mai slaba, ci doar prin simplu fapt ca evitam costuri cum ar fi cel de energie, chirie, aparate, care se rasfrang asupra unei sedinte efectuata in clinica.

Puteti consulta pagina de preturi chiar aici.

4. Avantajul de a fi tratat excelent si modern de o echipa de profesionisti

La Fiziolife Medica am angajat doar fizioterapeuti profesionisti, toti absolventi ai Facultatilor de Fizioterapie si a masterelor de specialitate, educatie medicala excelent completata de numeroase cursuri, conferinte si congrese la care am participat cu totii si care ne pregatesc pentru orice patologie din raza fizioterapiei si recuperarii medicale.

5. Avantajul de a pastra legatura online

Noi o sa va reamintim ca urmeaza sedinta cu noi, si cu o zi inainte si apoi cu cateva ore inainte, astfel ca in momentul “zero”, vom fi pregatiti si tu si noi. In plus, exista avantajul de a putea anula sedinta cu 6 ore inainte… Totul online!

6. Accesul la mai multe surse de informatie

Alaturi de lista personala de exercitii, terapeutul tau online iti va da si alte materiale legate de afectiunea pentru care ne-ai cerut ajutorul, de patologiile asociate sau de alte subiecte care te intereseaza si sunt din zona noastra de interes - materiale trecute insa atent prin filtrul profesional al doctorilor si fizioterapeutilor nostri.

7. Avantajul de ne avea cu tine oriunde!

La birou, la sala, acasa, in vacanta… noi suntem alaturi de tine. Daca apare o durere acuta de spate de la atata stat pe canapea in perioada de “lucru de acasa” ne poti anunta si, repede, facem impreuna un plan de combatere a durerii. Carantina te-a prins sau te-a impins la hotel? Facem acelasi lucru! Doar sa incarci bateria device-ului tau – mobil, laptop, tableta.

Mai mult, daca vrei sa faci acasa fitness/ gimnastica de intretinere/Pilates/stretching si ai nevoie de consiliere sau idei noi, suntem aici sa te sfatuim cum si cat sa faci, astfel incat sa nu agravezi dureri mai vechi, si, mai ales, sa nu trezesti altele noi.

De asemenea, putem analiza in sistem video-conferinta postura ta in timpul lucrului (de obicei de aici pleaca multe din neplacerile cauzate de lucru intens la birou).

8. Gimnastica respiratorie la domicliu

… da, atat de importanta si de vizata in perioada asta, atat pentru cei care incep sa simta efectele unei gripe, cat si pentru cei sanatosi...

In concluzie, in aceasta perioada intensa, NU ESTI SINGUR! Suntem alaturi de tine, ca intotdeauna!

Cum procedezi?

1. Suni la nr. 0755 019 878, faci o programare si ne dai datele tale de contact;
2. Vei primi o lista cu materiale necesare sedintei de kinetoterapie online - stai linistit sunt doar obiecte, lucruri pe care le ai deja in casa si nu necesita un efort suplimentar, nu trebuie sa iesi afara sa faci rost de ele;
3. Cu o zi inainte, primesti mesaj de confirmare si de reamintire;
4. In ziua sedintei, iti rogi prietenii (... soacra) sa nu te sune timp de 1 ora cat dureaza sedinta, pentru ca noi, la ora stabilita te vom contacta;
5. La ora programata primesti apel video din partea fizioterapeutului si incepe sedinta;
6. Dupa sedinta asteptam feedback-ul tau! Musai!

Suna-ne, deci, oricand la 0755 019 878! Facem rapid o programare si in scurt timp beneficiezi de terapie online.

Si o facem si in English – aviz celor care au prieteni, colegi de birou sau rude vorbitori de limba engleza si nu au gasit pana acum o solutie sa-si completeze tratamentul kineto! ;)

Te asteptam cu drag!

Echipa Fiziolife


Vreau sa ma programez

Citeste si

Gimnastica respiratorie online

gimnastica respiratorie


  Vreau sa ma programez

Echipa Medicala

Ana Maria Florescu - fiziolife.ro

fiziokinetoterapeut

Elena Ispas - fiziolife.ro

fiziokinetoterapeut

georgiana stama - fiziolife.ro

fiziokinetoterapeut

david - fiziolife.ro

fiziokinetoterapeut

Eugen - fiziolife.ro

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

Cosmin Minoiu Fiziolife Medica

fiziokinetoterapeut

adrian iliescu Fiziolife Medica

fiziokinetoterapeut

Fizioterapie
Exercitii pentru umar acasa
Durerile de spate la adulti
Osteoporoza


Informatii Utile

Termeni si conditii
Protectia datelor
Politica de confidentialitate
Politica de cookies
Sitemap

Copyright Fiziolife Medica. Toate drepturile rezervate.
ssus