Terapia Sockwave (cu unde de soc)

terapie shockwave

Denumită și “terapia durerii”, terapia (SHOCKWAVE) cu unde soc folosește undele de șoc pentru a trata afecțiuni cronice sau acute ale muschilor, tendoanelor, ligamentelor si articulatiilor, pentru refacerea circulatiei sangelui si pentru drenajul limfatic.

Denumirea de „terapia durerii” este dată de efectul antialgic care acționează rapid, rezultatele fiind vizibile, in unele cazuri, chiar după prima ședință.

Descoperita intamplator in timpul tratamentelor impotriva calculilor renali, terapia shockwave a ajuns repede in centrele de cercetare, unde s-au facut studii ample privind efectele extraordinare ale acestei metode de tratament.

La baza terapiei shockwave stă eliberarea de energie înaltă cu o viteză mai mare decât viteza sunetului. Efectul lor este de a declanșa efecte biologice microscopice, care includ regenerarea țesuturilor. Prin presiunea pe care o exercita asupra țesuturilor afectate, undele de soc cresc permeabilitatea celulară stimulând microcirculația și metabolismul celular, grăbind astfel vindecarea precum și dizolvarea depunerilor de calcar.

Terapia cu unde de soc are o rată de succes de 80% în eliminarea durerii cronice

Cu o rată de succes de 80% în eliminarea durerii cronice și in stimularea circulației locale, „terapia durerii” determina:

 • cresterea producției de colagen și dispersia “substanței P” care este mediator al durerii, deci scade semnificativ DUREREA
 • refacerea țesuturilor inflamate
 • creșterea mobilitatii musculare și articulare
 • revascularea zonelor lezate – ceea ce duce la vindecarea rapida

Ca urmare a acestor efecte, terapia shockwave este recomandata in:

 • contracturi musculare (junghiuri) dureroase
 • epicondilita
 • tendinite (ex: tendinita de tendon achilean)
 • fascieita plantara
 • pinten calcanean
 • diferite depuneri de calciu la nivelul articulatiilor
 • durerea de spate
 • bursita si sinovita
 • artrita de sold sau de genunchi
 • vindecarea rapida a fracturilor
 • durere dupa traumatisme sau operatii, etc.

Clinica Fiziolife Medica, este unul din putinele centre de recuperare medicala din Bucuresti care detine un aparat performant si care va poate asigura terapia potrivita cu unde de soc.

Fizioterapeutii nostri, toti specialisti, absolventi ai faculatii si masterelor de profil sunt absolventi ai cursurilor de formare in shockwave si sunt capabili sa va asigure o terapie personalizata, in functie de varsta, de tipul de afectiune, de simptome, de durere, de bolile asociate, de capacitatea fizica si chiar si de temerile pe care le aveti.

Deoarece are un efect prompt, terapia Shocwave este efectuată numai după recomandarea medicului de specialitate, de obicei fiind necesare intre 3 și 5 ședințe a 20 minute fiecare cu o pauză de 5 - 10 zile, în funcție de recomandarea medicului.

Terapia shockwave: pret per sedinta si pachete

La clinica Fiziolife Medica terapia shockwave costa 100 Ron /sedinta.

De multe ori aceasta terapie este asociata cu alte metode fizio-kineto-terapeutice care sa o completeze si sa aduca beneficii suplimentare sanatatii dvs.

Terapia cu unde șoc este contraindicată în cazul femeilor insarcinate, a pacientilor cu boli cardiace grave, a pacientilor trombotici, a pacientilor oncologici sau in caz de infectii.

Clinica Fiziolife Medica este pregatita sa va ofere cea mai buna varianta terapeutica personalizata care sa va scape de DURERE, sa va redea forta si mobilitatea si sa va asigure o circulatie sanguina optima si un drenaj limfatic eficient.

Va asteptam cu drag,

Echipa Fiziolife


Vreau sa ma programez

 


  Vreau sa ma programez

Echipa Medicala

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

fiziokinetoterapeut

Fizioterapie
Exercitii pentru umar acasa
Durerile de spate la adulti
Osteoporoza


 

Copyright Fiziolife Medica. Toate drepturile rezervate.
ssus