Kinetoterapie
 

Kinetoterapie

Kinetoterapie
entorse luxatii fracturi contuzii lombalgie cifoze scolioze rectitudine spondilita poliatrita reumatoida artrita reumatisme degenerative atroze coxatroza gonartroza periatrita accidente vasculare cerebrale

Kinetoterapie - gimnastica medicala sau gimnastica de recuperare - este un complex de proceduri folosite in scop profilactic, terapeutic si de recuperare, care folosesc drept terapie miscarea corpului.

Obiectivele de baza pe care si le propun tehnicile de kinetoterapie sunt:

corectarea posturii si a aliniamentului corpului la copil si adult;
cresterea mobilitatii si stabilitatii articulare;
cresterea flexibilitatii la copil si adult
reducerea de contractura musculara
recuperarea si cresterea fortei si rezistentei musculare
reeducarea coordonarii si echilibrului la copil si adult
cresterea capacitatii organismului la efort;
reeducarea respiratorie;
reeducarea sensibilitatii etc.
reeducarea mersului la copil si adult etc.

In cabinetul Fiziolife Medica un specialist fizioterapeut stabileste programul de kinetoterapie numai dupa ce a cunoscut cu precizie diagnosticul si stie cu ce boli se confrunta pacientul. Programul de tratament va fi individualizat in functie de stadiul afectiunii, de starea pacientului, de capacitatea lui la efort si de pragul de durere.

Stabilirea structurii programului de kinetoterapie tine cont de diagnostic si de particularitatile individuale cu privire la starea generala, stadiul afectiunii, pragul de durere si capacitatea de efort a fiecarui pacient care va beneficia astfel de un program de exercitii special, efectuat sub supraveghere medicala de catre un specialist fizioterapeut. Un astfel de program cuprinde atat miscari de gimnastica individuala, cat si exercitii pe aparate speciale. La cabinetul FizioLife Medica exista aparate de kinetoterapie capabile sa creasca tonusul si forta musculara, sa creasca amplitudinea articulara, abilitatea si capacitatea de a face miscari de precizie. De cele mai multe ori se recomanda combinarea tipurilor de proceduri folosite in fizioterapie: electroterapie, kinetoterapie, masaj, reflexoterapie, etc. – pentru potentarea reciproca a efectelor fiecareia si pentru obtinerea efectului maxim.

Indicatii de kinetoterapie – urmatoarele boli:

Boli ale aparatului locomotor ~ ortopedice si posttraumatice - entorsa, luxatie, fractura contuzie, sand, bursita, tendinita, contractura musculara, sciatica, lombosciatica si lombalgie, hernie de disc, protruzia discala, status postlaminectomie (recuperarea dupa operatia de hernie de disc), torticolis
Tulburari de statica vertebrala ~ cifoze, scolioze, rectitudine - mai ales la copii si adolescenti
Afectiunile reumatice ~ sspondilita, poliartrita reumatoida, artrita, reumatisme degenerative, artoza (coxartroza, gonartoza), reumatismul tesutului moale (periartrita scapulo-humerala - PSH)
Boli neurologice ~ accident vascular cerebral, traumatismele coloanei vertebrale, boli degenerative si inflamatorii ale sistemului nervos, sindrom neurologic, migrena
Boli ale aparatului cardio-vascular
Boli ale aparatului respirator
Boli neuropsihice ~ stres, anxietate, depresie
Boli metabolice ~ obezitate
Boli congenitale ~ distrofie neuro-musculara, luxatie congenitala de sold, tetraplegie.


Kinetoterapie      Kinetoterapie     

Tehnici speciale de kinetoterapie se folosec in pregatirea pentru perioada de gravida, in pregatirea pentru nastere – kinetoterapie pentru gravida si in lauzie pentru recuperarea dupa sarcina si intotdeuna sub atenta supraveghere a unui specialist fizioterapeut. Deasemeni tehnici speciale de gimnastica medicala se folosesc in tratarea diverselor boli la copil si nou-nascut si in recuperarea diverselor deficiente.

Procedura de kinetoterapie este, alaturi de masaj, un bun adjuvant in diete de slabit si in tratamentul impotriva aspectului de celulita, vergeturi sau cicatrici.

Se asociaza cu masaj de relaxare pentru a combate afectiuni psihice: stres, anxietate, etc.
Taguri: gimnastica medicala, tulburari echilibru, gimnastica respiratorie, kinetoterapie, kinetoterapie bucuresti, tratament scolioza, tratament hernie de disc, kinetoterapie scolioza, fizioterapie, fizioterapie hernie de disc, tratament coxartroza, recuperare fractura, tratament reumatism, recuperare AVC
 
Fizioterapie
 

Kinetoterapie cu dr. Ana Maria Florescu dr. Ana Maria Florescu

Benzi kineto cu dr. Ana Maria Florescu dr. Ana Maria Florescu

Ghiozdanul Anitei
dr. Ana Maria Florescu

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
Copyright Fiziolife Medica. Toate drepturile rezervate.
 
 
sus